19-09-05

STORM

Toeristen in Florida moeten vluchten voor tropische storm Rita


De autoriteiten van de Amerikaanse staat Florida hebben alle toeristen op de Florida Keys, een lint van eilanden aan de zuidelijke punt, opgeroepen weg te gaan. Reden voor de evacuatie is de tropische storm Rita, die mogelijk binnen enkele dagen zal uitgroeien tot een orkaan.

Duizenden toeristen maakten zich zondag uit de voeten en de enige grote weg die de eilanden met elkaar verbindt stond stampvol. Florida wordt geregeld getroffen door orkanen, de laatste keer door de krachtige orkaan Katrina die in Florida aan veertien mensen het leven kostte.

Rita bevindt zich momenteel nog nabij de Bahama's en zal naar verwachting opschuiven naar het westen en daar Zuid-Florida en Cuba gaan bedreigen, aldus de website van The Miami Herald in de nacht van zondag op maandag.

Gouverneur Bush van Florida, broer van de president, heeft voor delen van Zuid-Florida de noodtoestand uitgeroepen. Deze stap maakt het formeel mogelijk om federale hulp in te roepen en om de Nationale Garde te mobiliseren. De scholen op de Keys, waaronder in Key West, blijven maandag en dinsdag gesloten.


20:36 Gepost door centdollar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.