27-08-05

 

Orkaan Katrina wordt krachtiger
 

 

rtr
MIAMI - De orkaan Katrina is zaterdag boven de Golf van Mexico nog in kracht toegenomen. De orkaan behaalt nu windsnelheden van 185 kilometer per uur en vormt een dreiging voor New Orleans en de off-shore olieputten.

Donderdagavond bereikte Katrina het zuiden van Florida. Daarbij kwamen zeven mensen om het leven, werden overstromingen veroorzaakt en werden talrijke bomen ontworteld. Meer dan een miljoen mensen zaten zonder stroom.

Zaterdagochtend omstreeks 11 uur Belgische tijd bevond de orkaan zich 700 kilometer ten zuidoosten van de monding van de Mississipi en 265 kilometer ten westen van Key West en Florida. Katrina verplaatst zich nu traag in west-zuidwestelijke richting.

Volgens experts zal de orkaan echter in de loop van de dag van koers veranderen en richting noorden trekken. Daardoor wordt de kust tussen het westen van Florida en het westen van Louisiana, waar New Orleans zich bevindt, bedreigd. Wellicht zal Katrina op enkele kilometer van de stad voorbijtrekken. Grote delen van New Orleans liggen onder de zeespiegel en zijn dus kwetsbaar voor overstromingen.


20:42 Gepost door centdollar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |